В помощ на учениците

 

Със започването на новата учебна година правилната подготовка на учениците ще гарантира лек и успешен познавателен процес. Разбира се, след дългата лятна почивка и продължителните жеги на мнозина ще е трудно да обърнат внимание на учебниците. Затова и сме ви подготвили списък от най-добрите и полезни сайтове, които ще ви помогнат само с няколко клика на мишката да достигнете до необходимата информация.

 

Помагало

http://www.pomagalo.com

Изключително богат на материали сайт. Към момента помощните материали са близо 130 хиляди, разделени в категории, както за ученици, така и за студенти и учители. Тук ще намерите лекции, курсови работи, реферати, теми, доклади, онлайн тестове. В секция „Тестове” ще откриете редица общи и силно специализирани материали. В секция „Частни учители” пък можете да предлагате или да ползвате съответните услуги. Сайтът съдържа още презентации, блог, както и специална секция за потребители, където можете да се регистрирате и евентуално да установите контакт с някого от вашето училище или университет.

 

Словото

http://www.slovo.bg

Виртуалната библиотека Словото е една от най-старите сред родното Интернет пространство и съдържа всички произведения, които можете да срещнете в конспекта на малките и големите ученици. Онлайн книжарницата на сайта ще ви предложи страшно много физическа литература, която можете да купите на преференциални цени. Дъщерен сайт на Словото е Словеса (http://www.slovesa.net), насочен към новините от областта на културата. В него ще намерите най-новото от различни рубрики, като литература, музика, сцена (театър, опера, балет), кино и образи (фотография, изобразително изкуство, скулптура).

 

Реферати

http://referati.com

Реферати е още един от наистина големите портали по темата, като основно материалите са насочени към дипломни и курсови работи. Повечето са платени, на цени от 5 до 25 лева, но дори по-евтините са качествени и с висок обем на страниците (ако това е важно за вас). Чрез сайта можете да задавате въпроси по конкретна тема, а дори можете да си направите поръчка по избрана тематика.

 

Аз, детето

www.az-deteto.bg

Сайт, изцяло насочен към най-малките. Страницата е пълна с образователни материали под формата на занимателни игри и дава отговори на много въпроси, свързани с учебния материал. В секция "Забава" ще бъдете приятно изненадани от десетки идеи за практически игри у дома, сред приятели или навън. Категорията с новините не е от най-често обновяваните, но съдържа полезна информация за родители, учители и ученици. Не на последно място на сайта има секция за актуални конкурси, чрез които можете да спечелите любопитни награди, като екскурзии и детски книжки.

 

Знам

http://znam.bg

Общообразователен портал, осъществен с подкрепата на просветното министерство и на министерството на съобщенията в рамките на Националната програма за въвеждане на Интернет и комуникационните технологии в образованието.